Belleruche @ F

24.10.2011, F Club

Belleruche @ F

Zasedba Belleruche:

Kathrin deBoe (vokal)
Ricky Fabulous (kitara)
DJ Modest (klaviature, elektronika)

Zasedba ArtBeaters

Peter Ugrin (el. violina)
Miloš Rebula (klaviature)
Jan Gregorka (el. bas)
Anže Žurbi (bobni)

Info:

Belleruche niso običajen bend. Morda najprej zaradi dejstva, da imajo neobičajen setup. Vokal, bas in elektronika. Vendar kaj bi drugega potreboval? S to zminimalizirano zasedbo, že od prvenca ‘Turntable Soul Music’ razdirajo marsikateri stereotip, ki si ga nehote ustvarimo ob vseh ‘standarnih’ zasedbah. Še pombneje pa razliko naredi izredna širina njihovega izražanja. V komadih se sliši ogromno žanrov, pa naj bo to jazz, elektronika, soul, funk, hiphop, v vseh so enako suvereni in briliantni. Kakor prvenec je tudi drugi dolgometražnik ‘The Express’, zazvenel na založbi Tru Thougts, ki velja za pribežališče resnično inovativnih godbenikov, in ki praktično nikoli ne razočara. Konec leta 2010 je izšel njihov aktualni album ’270 stories’, ki samo znova potrjuje, da Belleruche res niso fejk. Komadi kot so ClockWatching, Fuzz Face in 3 Amp Fuze so takoj pritegnili ogromno pozornosti in s super nadžanerskim pristopom očarali poslušalce. Imamo torej izredno priložnost slišati enega izmed že kar kultnih bendov tega tisočletja.

Artbeaters sestavljajo štirje mladi, v tujini šolani jazz glasbeniki. Združeni pod vplivom tradicionalnega jazza, bluesa in moderne glasbe prinašajo na oder novo različico fusion jazza.
V nenavadni zmesi, ki se žačinja z vsemi zvrstmi glasbe so navzoča violina in polno sintetičnih klaviaturskih zvokov. Za močan in stabilen ritem pa skrbita boben in bass. Namen skupine je ponuditi poslušalcem sodoben, sproščujoč program, ki vsebuje vse oblike novega modernega arta in novih beatov (ritmov).

Lokacija:

F Club, Celovška cesta 25 (pod Halo Tivoli), 1000 Ljubljana

Datum:

Ponedeljek, 24.10.2011, ob 20h

Vstopnina:

Predprodaja (v Bikofeju v mestu in Baziliki (na Miklošičevi) ter na vseh dogodkih v F Clubu – ali pa piši na drumwise[at]gmail.com): 8 EUR
Na vratih: 12 EUR

Linki:

http://www.f-club.si

http://www.belleruche.com

FB:

http://www.facebook.com/event.php?eid=118499911590576

Media:
Comments

One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. admin said on October 24, 2011

    Lineup:
    20.30 Artbeaters
    21.40 BellerucheSome HTML is OK

(required)
(required, never shared)

or, reply to this post via trackback.